Ordförandena har ordet

(Från senaste numret av Runmarö Tidning)

Vintern har rasat ut- och våren hälsades välkommen med brasa och sång vid hembygdsgården. Ljuset kom åter till Runmarö, nu blev ficklampan och reflexen ett minne blott pâ promenaden ner till morgonbâten. Eller promenaden hem efter arbetsdagen också, för den delen.

Maj var som vanligt månaden då fler flakmoppar än tidigare knattrade fram på våra vägar, och stora stråk av promenerande nöjda människor drog förbi med “dra-maten" och ryggsäckar till och från båtarna från "staden". Alla på väg till sina sommarhus för att rusta inför sommaren. Lite rörigt tenderade det ibland att bli när inte alla gående höll sig till vägens vänstra sida. Men det löste sig på något vis. Vill man så går det.

Lite rörigt blev det också på sopstationen när alla röjt och slängt. Men det löste sig det också.

Och nu har juni just gjort sitt intåg, den första av våra sommarmånader. Vi hoppas att värmen och solen är på plats nar det är midsommartid och ni har detta nummer av Runmarö Tidning i er hand.

Oavsett väder och vind så är Runmarö Fantastiskt vackert, och Runmarökalendern full av trevliga aktiviteter.

Runmarödagen, sista lördagen i juli, hoppas vi att alla bokat in! Vi har laddat upp med nya "partytält" för att skugga solen (eller skydda mot regn). Loppisborden kommer även i år digna av bra-ha-grejor och sådant du inte ens visste att du behövde. Och i caféet serveras som vanligt hembakt och gott kaffe.

På kvällen finns tillfälle att njuta av Fantastisk blues i Hammarströms varv.

Hela listan över alla trevligheter hittar ni som vanligt på hemsidan, och affischering i Långvik, Styrsvik och Svängen sker successivt.

Men en hembygdsförening är mer än “bara” loppis och gemenskap. Det ar också ett forum att göra vår ö och dess historia och kultur tillgänglig.

För att tydliggöra det gjorde vi i åren uppdatering av våra stadgar, vilka antogs vid ett extra årsmöte i mars.

Nu återstår att efterleva dem i alla delar. Runmarö Tidning är en del i det liksom Runmarökören som tar plats när teatergänget har välförtjänt viloår.

Vi jobbar för att kunna visa bra filmer i sommar också. Titta in på filmklubbens sida och lämna gärna förslag på titlar.

Som i alla ideella föreningar bygger det hela på personligt engagemang från alla medlemmar. Vi är många engagerade sådana men fler ryms. Är du intresserad och/eller har en idé - hör av dig till någon i styrelsen. Du hittar alla namnen på hemsidan.

Med det önskar vi alla en riktigt härlig sommar på vår fina ö!

Maria & Lena 

Producent: Nordlindh & Ullman AB