Ordförandena har ordet

(Från senaste numret av Runmarö Tidning)

Nu har både flyttfåglarna, misstänkta ubåtar och sommargästerna lämnat ön, lugnet har lagt sig!
Men innan dess hade vi en sommar med ovanligt mycket aktiviteter. Stundom var det upp till tre aktiviteter som pågick parallellt, tennisskola utomhus, akvarellmålare och teaterrepetitioner inne.
Vi hade flera teaterföreställningar från "fastland" och självklar succé för årets teater med öns fantastiska förmågor! 

Årets Runmarödag var minst sagt het! Poppis-loppis, auktion, tombola och lotter, något fynd hittar alla. Och så alla stekta strömmingar, danska smørrebrød, hembakade tårtor....mumsigt värre!
Runmarödagen är vår största och viktigaste inkomstkälla förutom medlemsavgifterna, utan den skulle vår verksamhet vara väldigt begränsad.

Vi gillar ju att träffas och ha trevligt tillsammans, särskilt nu i höst när det inte varit några aktiviteter i Hembygdsgården märks det. När Svängen har öppet, bara nån gång i månaden så här års, då strömmar alla till och det blir snabbt knökfullt.
Idéer och önskemål finns t.ex. filmpub, buggkurs, ölprovning m.m. Det är bara att ta initiativet tillsammans med några och fixa, uppskattade kommer ni att bli, det kan vi lova!

Vår "städdag" i början av oktober blev ovanligt trevlig. Vi är ju lyckligt lottade som har tillgång till ett sånt fantastiskt hus som Hembygdsgården. Men huset och gården måste ju skötas om och det gör vi på vårens och höstens "städdagar". Tyvärr har närvaron ofta varit skral men nu var det riktigt många som kom, 19 st, vilket gjorde att vi fick ovanligt mycket gjort. Vi gjorde klart vid nya uteplatsen, hämtade dit museibåten, alla fönster putsade, köket blev rent och i ordning, lagerhyllor monterade och saker på plats i nya förrådet m.m.

Det som vi nu ser framför oss är att få det nya uthyrningsrummet i ordning, vårt slitna kök behöver renoveras och vår filial till Skärgårdsmuseet skall bli klar. Till det behöver vi alla hjälpa till, så här en uppmaning till alla medlemmar att komma och bidra med en insats då och då! Eller anmäl er till någon av våra aktivitetsgrupper.

Så..vi ses snart i Hembygdsgården!
Maria och Lena

 

 

Producent: Nordlindh & Ullman AB