Ordförandena har ordet

Juli 2014

T

og en tur med flakmoppen på vårens varmaste majdag och visst häpnar man när man ser ängar och trädgårdar fullständigt täckta med gullvivor. Vilken vacker ö vi bor på!

Åkte förbi Hammarströms varv och båtarna sjösätts på löpande band. Längtan ut till kobbarna låg som en varm doft i luften!

Aktiviteterna i Hembygdsgården har redan börjat för året, alltid lika populära matlagningskvällen med Sander, biokvällar, nya Fritidsgruppens träffar, knytkalaset med ett överdåd av läckerheter och valborgsfest med allsång som överröstade fågelkvittret.

Till sommaren får vi glädjas åt en ny föreställning med vår egen teatergrupp, spännande! Några andra trevligheter är också på gång, håll ett öga på våra anslagstavlor. Skärgårdsmuseets "annex" med intressanta föremål från Båtmanstorpet, börjar nu ta form och det kommer att vara visningar vid ett antal tillfällen i sommar. Men först blir det champagneprovning och munskänken Per Wärnegård lär oss mer om denna ädla dryck.

Runmarödagen infaller som vanligt sista lördagen i juli, 26/7. Som ni vet är det öns största begivenhet och föreningens största inkomstkälla. Här behöver vi ett rejält tillskott av frivilliga krafter, kontakta gärna någon i arbetsgruppen redan nu!

Apropå frivilliga krafter så måste vi passa på att ge ett stort tack till de som i vår lämnade styrelsen. Särskilt till Peter Mosskin som varit ordförande i många år och bidragit stort till kulturutbudet på föreningens agenda. Ett extra varmt tack även till Cecilia Svedling som lagt ner beundransvärda insatser på bl.a. Runmarödagen.

Maria Roos ersätter Peter som ordförande och Lena Bengtsson, numer bofast, är vice ordförande i årets styrelse.
En mycket glädjande nyhet är att styrelsen också fått tillskott av unga entusiastiska öbor.
Hanna Stenstrand och Lovis Nilheimer, dessa härliga tonåringar som dragit igång Fritidsgruppen. Ett forum för att samlas och göra roliga saker tillsammans i hembygdsgården. Under våren har de arrangerat bl.a. pingiskvällar och en mycket populär påskpysselträff!
Samt även tre unga vuxna, Jonas Wallin, Robin Klameth och Tove Johansson. Friskt tillskott till den i övrigt medelålders besättningen!

Vi ser framemot ett härligt fortsatt 2014, många trevliga saker vet vi händer i sommar och till hösten kommer det nya initiativ. Vi hoppas även på att det blir den så populära julmarknaden i år, men först skall vi njuta av klipporna, havet, solen och sommarens nöjen!

Ha det gott
Maria och Lena

 

Producent: Nordlindh & Ullman AB